ВІЗИТ ПАПИ В УКРАЇНУ http://papalvisit.org.ua
 
Новини
УКРАЇНА - КИЇВ - 24.06.2001, Аеропорт "Чайка", Ангел Господній

УКРАЇНА - КИЇВ - 24.06.2001, Аеропорт "Чайка", Ангел Господній

Original text
Перш ніж завершити цю урочисту євхаристійну відправу, звертаємось з молитвою Ангел Господній до Пресвятої Діви Марії, до якої український народ має глибоку набожність.



24.06.2001 (17:39) // Religious Information Service of Ukraine

   Марія, що була першою і досконалою ученицею свого Сина, це ікона та зразок Церкви, яка з вірою приймає слово Господнє. Її заступництво супроводило християнську спільноту в Україні ще від хрещення Русі у 988 році.

  Зрошена потужним потоком віри, Україна, таким чином, стала християнською землею, і в той же час землею марійською. Це засвідчують численні Відпустові місця, в яких виражається уся любов вірних до Небесної Матері. Для вірних латинського обряду думаю зокрема про Відпустові місцевості Бердичева і Летичева. Між вірними візантійського обряду велику притягальну силу мають Відпустові місця Зарваниці й Гошева. Думкою і серцем лину до тих місць почитання і набожно припадаю до стіп Діви Марії, благаючи для всіх Її материнського заступництва.

  Небесному посередництву Марії довіряю цей мій пастирський візит і всіх тих, яких буду мати можливість зустрічати у ці дні. В особливий спосіб прошу Її, як Матір Церкви, приспішити кроки усіх християн до повного сопричастя. Щоб в Україні і по всьому світу віруючі в Христа могли якнайскоріше здійснити сердечне запрошення єдиного Господа: “Щоб усі були одно” (Ів 17, 21).

  Нехай це станеться через Марію, Матір усіх віруючих і Матір єдності!

© The Ukrainian Greek Catholic Church, 2001 © Web design and programming - TRC Web Team, 2001
Support - Oleh Kuzo, 2001-2006, 2011
All rights reserved.